dinajel skriver om dom enkla känslorna

tisdag, november 23, 2004

Det manliga kollektivet

En tanke som stör mej när det gäller män är att när exempelvis muslimska män slår muslimska kvinnor så får alla muslimska män skulden. Då är det ett muslimskt problem (eller kurdiskt, eller nåt annat). Men när svenska män slår svenska kvinnor, får man helt plötsligt inte bunta ihop alla svenska män. Näääärå. Då är dom individer helt plötsligt och får inte kollektiviseras. Alla grupper utom svenska män får klumpas ihop. Kvinnor, ungdomar, invandrare, muslimer och amerikaner går bra, bara inte svenska män. Sånt blir man så jävla trött på så det är inte klokt.

Sen finns ett annat intressant fenomen som märks såhär när den första snön börjar falla. Att alla börjar gnälla på det alltid kommer som en överraskning.

Standardkommentar av person vid försenad buss/tunnelbana/whathaveyou: "Det är så konstigt att SL varje år blir tagna på sängen av att det kommer snö! Det kommer ju snö varje år! SL är dumma!"

Dinajelkommentar: "Det är så konstigt att personer vid försenade bussar/tunnelbanor/whathaveyou varje år känner sig tvungna att kommentera att SL blir förvånade över att det kommer snö, fastän dom troligen inte alls blir förvånade över det utan gör sitt bästa."

1 Comments:

  • Danjel, det beror ju (såklart) på att det är just svenska män som bestämmer när ihopbuntningar blir orättvisa. Och ett gäng människor som är norm kan man ju inte generalisera om eftersom de inte har några anmärkningsvärda egenskaper alls. Och därför har de liksom glömt bort att folk kan se på en med den dära blicken. Den objektifierande.

    Sen är ju frågan är ju om man bör generalisserá mer eller mindre eller bara rättvisare. Det vet jag inte.

    / Jompah

    By Anonymous Anonym, at måndag, december 13, 2004  

Skicka en kommentar

<< Home